Firma Guiden

Firma Guiden

Faldstamme rør

Hvad er en faldstamme?

Indledningsvist er det nok meget godt lige at klargøre og definere, hvad en faldstamme er, og hvad den bruges til.

En faldstamme er et afløbsrør, der findes i etageejendomme. Dette rør er placeret lodret ned igennem bygningen, og det sikrer, at spildevandet fra toilettet og eller køkkenvasken løber sikkert og ordentligt igennem afløbet og ned til kloakken under jorden.

Således har et faldstamme rør en vigtig og afgørende betydning for at et køkken og et badeværelse kan fungere, som vi gerne vil have det. Det er desuden vigtigt, at dette rør er både solidt og kan holde længe, da man nødigt ønsker, at det brister eller går itu.

Hvordan fungerer et faldstamme rør?

Et faldstamme rør samler således al spildevand fra toilet og vask – hvad end denne vask er at finde på badeværelset eller i køkkenet.

På faldstammens rør vil der være nogle forskellige stikledninger at finde, når man bor i en etageejendom. Dette kommer af, at flere toiletter og vaske er tilkoblet samme faldstamme, der så føres videre ned til stikledninger, som fører spildevandet væk fra bygningen.

Sådanne stikledninger samler spildevandet fra de forskellige husstandes faldstammer, så al spildevandet bliver ført samme vej ud og væk fra bygningen. Stikledningerne leder spildevandet ud af det almene netværk af rør, der findes i kloakken under vores vejnet, der videre fører spildevandet ud til de forskellige rensningsanlæg, som findes forskellige steder i landet.

Et faldstamme rør har altså en vigtig funktion, når man snakker om funktionen af et hjem og kloakering.

faldstamme rør

Hvor længe holder et faldstamme rør?

Det er ekstremt vigtigt med et godt faldstamme rør for at have en velfungerende faldstamme. Faldstamme røret er typisk meget robust og er lavet til at holde i mange, mange år. Et faldstamme rør har ofte en levetid på 65-80 år. Når disse år er gået, så er det ved at være tid til at få skiftet rørt, så der ingen skader eller negative konsekvenser sker.

Her er det især vigtigt, at man får en autoriseret og fagudlært VVS’er til at komme ud og lave denne udskiftning, da dette skal laves ordentligt. Laves udskiftningen af et faldstamme rør ikke ordentligt, vil man risikere at få al spildevand ind i ejendommen, og det ønsker man jo ikke.

Derfor er det altså ikke et sted, man har lyst til at spare og nedprioritere, da dette absolut er vigtigt at få lavet af en kyndig fagmand, der har styr på tingene og ordensreglementet for en udskiftning eller renovering af et faldstamme rør.

Søger du en vvs’er, eller ønsker du at totalrenovere hjemmet, så tjek he-aps.dk/.